2020-2021 Ergoterapist Maaşları Ne Kadar?

2020-2021 Ergoterapist Maşları Ne Kadar?

2020-2021 Ergoterapist Maaşları Ne Kadar? Ergoterapist Nedir? Ne Demek? 

Günümüzde en önemli konulardan biri olan şey de insan sağlığı olmaktadır. Özellikle de yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle sağlık sektörünün önemi büyük oranda anlaşılmıştır. Sağlık ana başlığının altında da pek çok alt başlık bulunmaktadır. Bunlardan biri de ergoterapi olmaktadır.

Ergoterapi anlamlı, bir amacı olan hareket ve aktivitelerle sağlığa katkı sağlayan gelişimi olumlu yönde etkileyen daldır. Ergoterapi ile kişilerin günlük yaşam aktivitelerine katılımı sağlanır veya artırılır.

Ergoterapist Nedir?

Ergoterapi disiplini kapsamında faaliyet gösteren personellere ergoterapist denmektedir. Bu kişiler insanların günlük yaşamda temel hareket ve aktiviteleri yapmalarını sağlamaya çalışmaktadır. Genellikle bazı hastalıklar, sakatlıklar, sorunlar sebebiyle sosyal hayattan, yaşamdan uzaklaşmış kişilerle ilgilenirler.

2020-2021 Ergoterapist Maaşları

İş ve Uğraşı terapisti olarak da bilinen Ergoterapist unvanı olan devlet memurları devlette 5 Bin TL ile 6 Bin TL arasında maaş almaktadır.

Özel sektörde ise Ergoterapistler 2 Bin TL ile 3 Bin TL arasında düşük ücretle çalışma göstermektedir. Özel sektörde ergoterapistler deneyim kazandıkça daha fazla maaş almaktadır.