2020 Memur Maaşları Ne Zaman Yatar? Memurlar Ne Zaman Maaş Alır?

2020 Memur Maaşları Ne Zaman Yatar? Memurlar Ne Zaman Maaş Alır?

Devlet tarafından memur maaşları her ayın belli günlerinde çalışanların hesabına yatar. Ödeme günleri herhangi bir şekilde değişiklik göstermez. Yalnızca hafta sonu ve tatil günleri gibi durumlarda ödemeler öne alınabilir ya da maaşlarını erken alabilirler. Bunun yanı sıra emekli memurların maaş günleri aynı olmamaktadır. 

Memurlar Ne Zaman Maaş Alır?

Kanunlara göre memurların maaş alacağı gün her ayın 15 i olarak belirlenmiştir. Bu düzen 657 sayılı kanuna tabii olarak görev yapan hekimler, öğretmenler, belediye ya da diğer memurlar için de aynı olmaktadır. Ayın 15'inin hafta sonuna gelmesi durumunda ise maaşlar Cuma günü hesaba yatmaktadır.

Memur maaşları da ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi geçtikten sonra hesaplara yatırılmaktadır. Ancak maaşın hesaba geçiş hızı, maaş alınan bankaya göre de değişiklik göstermektedir.

Emekli Memurlar Ne Zaman Maaş Alır?

Memurlar bilindiği gibi emekli sandığından emekli olmaktadır. Emekli memurlar maaşını aynı günde almazlar. Burada emeklilerin maaş alacağı gün doğum tarihlerine göre belirlenmektedir. Tüm emeklilerin maaşı ayın ilk 5 günü içerisinde ödenmektedir.