2021-2022 Hakim ve Savcı Emekli Maaşı ve İkramiyesi Ne Kadar?

2021-2022 Hakim ve Savcı Emekli Maaşı ve İkramiyesi Ne Kadar?

Türkiye de binlerce hukuk fakültesi öğrencisi bulunmakta. Bu kişilerin çoğu özel sektörde ve serbest olarak avukatlık yapsa da bir kısmı devlete yönelmektedir. Devlette uzman ve avukat kadrolarında çalışabilen hukukçular aynı zamanda hakim ve savcı da olabilir. Türkiye genelinde en prestijli ve en zorlu mesleklerin başında gelen hakimlik ve savcılık mesleği ile ilgili hemen hemen her şey merak edilmektedir. 

Hakim ve Savcı Emekli Maaşı Ne Kadar?

Hakim ve savcılar emekli olmaları ve emekli aylığı alabilmeleri için gerekli yaş şartını karşılaması ve hizmet süresini tamamlaması gerekir. Emekli maaşı ve ikramiyesi hesap edilirken emekli olurken ki derece ve kademe göstergesi göz önünde bulundurulmaktadır.

40 yıl hizmet süresi olan ve 1. sınıfa ayrılan, bu sınıfta üç yılını dolduran Yargıtay ve Danıştay üyelerine seçilme hakkı olan hakim ve savcıların emekli aylıkları 2020 de 8 bin 800 TL, 2021 de 9 Bin 500 TL, 2022 de 10 Bin TL civarındadır.

Hakim ve Savcı Emekli İkramiyesi Ne Kadar?

40 yıl hizmet süresi olan ve 1. sınıfa ayrılan, bu sınıfta üç yılını dolduran Yargıtay ve Danıştay üyelerine seçilme hakkı olan hakim ve savcıların emekli ikramiyesi 240 ile 350 Bin TL arasındadır.