Ana Haber Sunucu Maaşları Ne Kadar?

Ana Haber Sunucu Maaşları Ne Kadar?

Televizyon ekranlarında gördüğümüz Ana Haber Sunucuları çalışma gösterdiği kanala göre farklı maaş almaktadır. Peki, Ana Haber Sunucu Maaşları Ne Kadardır? 

Türkiye de bulunan en ünlü isimler arasında siyasi parti liderleri, bakanlar, oyuncular, sporcular bulunurken, son zamanlarda da ana haber spikerleri ünlüler arasında yer almayı başarmıştır. Özellikle de siyasi konuların artış göstermesi sebebiyle sunuculara büyük ilgi oluştu. Peki, ana haber sunucu maaşları ne kadar? Ana haber sunucuları ne kadar ücret alıyor?

Ana Haber Sunucusu Nedir?

Türkiye genelinde milyonlarca insanın ekran başında olduğu dönemde saat 18.00 ile 20.00 arasında ekranlara gelen haber bültenlerine ana haber bülteni denmektedir. Genellikle kabul edilen saat 19.00 ile 20.00 arası olmaktadır. Bu saat arasında ekrana gelen haber bültenlerini sunan sunuculara ana haber sunucusu adı verilir.

Ana haber sunucusu olmak için pek çok yol vardır. Güzelliğinizle veya yakışıklılığınızla dikkat çektiğiniz takdirde sunucu olabilirsiniz. Muhabirlikten gelip de spiker olarak görev yapabilmeniz mümkündür. Bu işi yapabilmek için dış görünüşünüz, toplumdaki algınız, iletişim beceriniz ve diksiyonunuzun iyi olması önemlidir.

Ana Haber Sunucu Maaşları

Ana Haber sunucularının belirli bir maaşı yoktur. Spikerlerin başarısı, deneyimi, patronla arasındaki diyalog maaş konusunda belirleyici faktördür. Ayrıca spikerin ne kadar ünlü olduğu, ne kadar sevildiği de önem taşımaktadır. Türkiye'de ki ana haber spikerlerinin maaşları şu şekildedir:

Yerel bir kanalda spiker maaşları 4 Bin TL ile 5 Bin TL arasında,
Az izlenen ulusal kanallarda spiker maaşları 5 Bin TL ile 10 Bin TL arasında,
Kanal D, Star TV, Show TV, TRT 1, CNN Türk, NTV gibi büyük kanallarda ana haber spikeri maaşı 20 Bin TL ile 100 Bin TL arasında değişiklik göstermektedir.