CEO Nedir? CEO Maaşları Ne Kadar?

CEO Nedir? CEO Maaşları Ne Kadar?

İş hayatını yakından takip eden kişilerin sıklıkla karşılaştığı bir kelime olan CEO’nun ne anlama geldiğini sizlere söylemek istiyoruz. 

CEO Yönetim kurulundan aldığı hedefi gerçekleştirmek aracıyla strateji oluşturup uygulayan kişiye verilen addır. Yani, şirketin bugününü yönetirken, yarınını da planlayan ve yönetim kuruluna hesap vermek zorunda olan öncü kişidir. CEO, yöneticilerin en baştaki yöneticisidir.

CEO Maaşları

CEO maaşları işçi ücretlerinin bir hayli üzerinde yer almaktadır. Yapılan bir değerlendirmeye göre CEO’lar kendi çalışanlarının ortalamasından yaklaşık olarak 287 kat daha fazla ücret almaktadır.

ABD Borsasında işlem gören şirketlerin CEO’larının aldığı yıllık ücrete bakacak olursak:

HowMuch.net’in belirlediği verilere göre en çok kazanan tepe yöneticisi yıllık 129.4 milyon dolar ücret alarak Discovery İnç CEO’su David Zaslav oldu.

İkinci sırada ise yıllık 66.1 milyon dolar ile kimya devi Linde’nin CEO’su Stephan Angel yer aldı.

Yıllık 65.6 milyon dolar ile Disney CEO’su en çok kazanan tepe yöneticisi listesinin üçüncü sırasında yer aldı.

CEO Maaşları, çalışılan firmaya göre değişiklik gösterirken aynı zamanda firmanın büyüklüğüne göre de değişiklik göstermektir. Genel olarak CEO Maaşları çalışan maaşının kat be kat fazlası olmaktadır. Örneğin bir çalışan 4 Bin TL Maaşla çalışma gösteriyorsa bir CEO’nun maaşı minimum 40 Bin TL olmaktadır.