Garson Maaşları Ne Kadar?

Garson Maaşları Ne Kadar?

Garsonlar, çalıştıkları firma ve şehre göre farklı maaş almaktadır. Yerel bir firmada çalışma gösteren garsonların maaşları günlük olarak verildiği takdirde 50 TL ile 70 TL arasında olmaktadır. Büyük firmalarda ise bu ücretler aylık baz alındığında 2500 TL ile 4000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Garson maaşları otelin, restoranın ya da kafenin bulunduğu bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Ülke genelinde garsonların aldığı en düşük ücret asgari ücrettir ve bu çalışma yılına göre artış göstermektedir. Garsonluk öncelikle komilikle başlar. Komi maaşları da 800 TL ile asgari ücret arasında değişiklik göstermektedir.

Örneğin bir kişi bir iş yerinde komi olarak işe başlarsa daha sonra ilerleyen yıllarda şef garson ve kendi çabasına bağlı olarak müdürlüğe kadar yükselir. Garson eğer turistik bir otelde çalışıyorsa bildiği dile göre bile aldığı maaş farklılık göstermektedir. Müşterilerle yakından ilgilenmek zorunda olan garsonlar kesinlikle temiz ve düzenli olmalıdır.

Eğer alkollü bir mekanda çalışma gösteriyorsanız yemeklere uygun olan alkoller için tavsiyelerde bulunmanız gerekiyor. Mutfak ile müşteriler arasında sıkı bir bağ kurmalı ve alınan siparişlerin en hızlı şekilde mutfağa iletilmesini sağlamalıdır.

Yani garson maaşları günlük yevmiye şeklinde alındığında 50 TL ile 70 TL arası değişmektedir. Aylık olarak maaş aldıklarında 2500 TL ile 4000 TL arasında maaş alırlar. Tabi ki dediğimiz gibi alınan maaşlar çalışılan yere göre değişiklik göstermektedir.