Hacker Nedir? Nasıl Olunur?

Hacker Nedir? Nasıl Olunur?

Televizyonda ya da bilgisayarda izlediğimiz dizi ve filmler sayesinde duyduğumuz hacker kelimesi şuanda bir meslek olarak icra edilmektedir. Peki, Hacker Nedir? Nasıl Olunur?

Hacker Nedir?

Hacker, çeşitli kurum ve kuruluşlara ait bilgisayarlara, ağlara izinsiz olarak giriş yapan kişiye verilen addır. Daha geniş bir ifadeyle elektronik veya mekanik otomat sistemlerine girişmesi gereken bilgi, jeton gibi doğru anahtarın kullanıldığını kontrol eden ve sistemi yanıltan kişiye verilen addır. Hacker, Beyaz Şapkalı, Siyah Şapkalı ve Gri Şapkalı olarak üç çeşide ayrılır.

Beyaz Şapkalı hackerler, bilgi ve becerilerine göre nitelik kazanmaktadır. Bütün bilgi ve becerilerini sistemlere ve kurumlara saldırmak için değil de bunun aksine kurumları korumak amacıyla bilgilerini kullanan beyaz şapkalı hackerlere, sistem güvenliği uzmanı da denilmektedir.

Siyah Şapkalı Hackerler, üstün bilgisayar bilgilerini ve becerilerini dijital dünyada kullanan siyah şapkalı hackerler, yeteneklerini sistemlere zarar verme veya veri çalma gibi zarar veren işlemlerde kullanmaktadırlar.

Gri Şapkalı Hackerler ise bir çok özelliğe ve bilgiye sahip olsalar da bunu kötü amaçlı kullanmazlar. Sistem açığını bulmaya çalışan hackerler sistemden herhangi bir veri çalmazlar.

Hacker Nasıl Olunur?

İyi bir hacker olmak istiyorsanız eğer doğru bir eğitimle bilgisayar dünyasının temellerini iyi öğrenmeniz gerekiyor. Smartpro Bilgisayar Akademisi gibi Sertifikalı Ethical Hacker eğitimi veren kurumlardan ders almalı ve uzman isimlerin çalışmalarını takip etmeniz gerekiyor. İngilizceye mutlaka hakim olmanız gerekiyor.