İmam Maaşları 2020

İmam Maaşları 2020

Devlet tarafından dinimizi anlatmak üzere görevlendirilen memurlara imam denilmektedir. Öncelikle bu işi yalnızca meslek olarak görülmemesi gerekiyor. Peki, imam olmak isteyenler için imam maaşı ne kadardır? Sorusunun cevabından bahsedeceğiz. 

İmam Maaşları Ne Kadardır ?

İmamlar yalnızca kamuda görev yapabilmektedir. Burada sizler için verdiğimiz rakamlara enflasyon farklarının eklendiğini bir şekilde hatırlatalım. 2020 yılında imamların maaşına en az %15 civarında maaşlara zam beklenmektedir. Yeni işe başlayan bir imamın maaşı 3 Bin 500 TL civarında olmaktadır. Hükümet ile sendikalar arasında yapılan anlaşmaya göre enflasyon farkı maaşlara yansıtılacaktır. İlerleyen günlerde konuyla alakalı yeni gelişmeler olduğu takdirde net rakamı sizlerle paylaşacağız.

İmam Atamaları Nasıldır?

2018.yılı içerisinde toplamda 9 Bin 500 din görevlisi ve ataması yapılmıştır. Eğitim kategorilerine göre atama puanlarını incelediğimiz zaman diğer bölümlere göre çok düşük olduğunu söylemekteyiz. KPSSP124 türünden atamada en düşük 51.95 puan olurken, KPSSP123 puan türünde en düşük 71.07 puan olmaktadır.