Jinekolog Maaşları Ne Kadar?

Jinekolog Maaşları Ne Kadar?

Hiç jinekologların iş ve sosyal hayatlarını merak ettiniz mi? Jinekolog mesleğinin iş olanaklarını da merak ettiniz mi? Ya da Jinekolog maaşlarını... Tüm bu soruların cevabını sizlere vermeye çalışacağız. Okumaya devam edin. 

Jinekolog Nedir?

Bilmeliyiz ki jinekolog, menstrüasyon ve kadınların doğurganlık alanlarındaki rahatsızlıkların teşhisi, tedavisi ve önlenmesinde alanında sağlık hizmeti veren tıp personellerine verilen genel addır. Menstrüasyon ne denektir? Menstrüasyon kadınların her 28 günde bir cereyan eden adet kanamasının kapsadığı ve neden olduğu alanların genel adıdır.

Üreme sorunları da jinekologların bilgisi ve tedavi alanı içerisinde olmaktadır. İnsanları cinsel anlamda bilgilendirmek, aydınlatmak ve soruları cevaplandırmak jinekologların başlıca görevleri arasında yer almaktadır.

Jinekolog Maaşları

Jinekolog maaşlarının ayrımı öncelikle çalıştığınız hastaneye göre değişiklik göstermektedir. Devlet hastanesinde bir kadın doğum uzmanı ile özel hastanedeki bir jinekologun maaşı aynı olmamaktadır.

Devlet hastanesinde çalışan bir jinekologun maaşı 3500 TL ile 4000 TL arkasındadır. Özel hastanelerde çalışan kadın doğum uzmanlarının maaşı ile 6000 TL ile 8000 TL arasında değişiklik göstermektedir.