Kaptan Maaşları 2020

Kaptan Maaşları 2020

Kamuda veya özel sektörde çalışan kaptan maaşları elbette farklılık göstermektedir. Televizyonda izlediğimiz filmlerde kaptanların çapkın olduğunu görsek de aslında işin aslı öyle değildir. Bir mesleğin ilk olarak merak edilen özelliği maaşı olmaktadır. Peki, Kaptan Maaşları 2020 Ne Kadar? 

Ülkemizde değil dünyanın pek çok yerinde ilgi çekici meslekler arasında yer alan kaptanlık, en çok tercih edilen meslekler arasında yerini almış durumda. Bu kapsamda meslek grubuyla ilgili en çok merak edilen konulardan biri de kamuda nasıl kaptanlık yapılacağıdır.

Kaptan Kimdir? Ne İş Yapar?

Küçük bir yat ya da gemi gibi oldukça farklı boyutlara sahip deniz araçlarının istenilen rotada seyretmesini sağlayan ve geminin istenilen noktaya erişiminin sağlanmasından sorumlu olan personeldir.

Kaptanlar, gemi ve benzeri araçları yönetip, ulaşım rotasını belirlemek, geminin ekipmanlarının ve sağlık durumunun kontrolünü yapmak, mürettebat ile güvenlik tatbikatlarını yapmak, günlük faaliyetlerin kaydını tutmak, gemi navigasyonunu başlatmak gibi görevleri bulunmaktadır.

Kamuda Kaptan Nasıl Olunur?

Kaptan olabilmek için 4 yıllık Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Lisans bölümünden mezun olmak ve daha sonra da Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yapılan Gemi Adamları Yeterlilik Sınavından başarıyla geçmek şartını sağlamak gerekir.

2020 Kaptan Maaşları

Kamuda çalışma gösteren ve 7/1 derecesinde göreve yeni başlayan bekar bir kaptan net olarak 4500 TL maaş almaktadır. 5/1 derecesinde 5 yıldır görev yapan kaptan ise 5546 TL maaş almaktadır. 1/4 derecesinde 25 yıldır görev yapan kaptan ise 5273 TL maaş almaktadır.