Matematik Öğretmeni Maaşları 2020

Matematik Öğretmeni Maaşları 2020

Üniversitelerin eğitim fakültesinde Matematik Öğretmenliği bölümünden ya da Fen edebiyat fakültesi Matematik bölümünden mezun olan kişilerin aldığı unvana Matematik Öğretmeni denir. 

Matematik öğretmenleri, matematiksel kavramların öğrenilmesinde ve analitik düşüncenin inşa edilmesinde önemli bir yere sahiptir. İlkokuldan itibaren matematik eğitimi önemli bir yere sahiptir. Sizde matematik öğretmenliği mezunu olacak ya da matematik öğretmeni olmak istiyorsanız maaşları konusunda araştırma yapabilirsiniz. İşte, Matematik Öğretmeni Maaşları 2020...

Matematik Öğretmeni Maaşları 2020

Devlet okullarında göreve yeni başlayan sözleşmeli öğretmen için 2020 yılında 4089 TL maaş belirlenmiştir. Bu meblağ, taban maaş olarak belirlenmiş olup, haftalık en az 15 saat ders veren öğretmenler için ödenmektedir. 15 ek ders saat ücretinin hesaplanması ise belirlenen bir ek saat fiyatlandırmasıyla yapılmaktadır. Bu bağlamda ek ders ücretleri saat başı olarak 16.99 TL olarak belirlenmiştir.

Özel Sektörde çalışmaya başlayan matematik öğretmenleri eğer göreve yeni başladıysa 3000 TL ile 4000 TL arasında maaş almaktadır. Uzun süredir özel bir eğitim kurumunda ders veren deneyimli ve birikimli matematik öğretmenleri de 6000 TL civarında maaş almaktadır.