Mühendis Maaşları 2020 Ne Kadardır?

Mühendis Maaşları 2020

Son zamanların en çok tercih edilen mesleklerinden biri olan Mühendislikle ilgili araştırmalar devam etmektedir. Mühendis Maaşları 2020 Ne Kadardır? diye merak ediyorsanız eğer sizlere bu konuyla alakalı bilgi vermek istiyoruz. 

Biyomedikal Mühendisliği

Tıp Mühendisliği olarak da bilinen biyomedikal mühendisliği genel manada tıp ve sağlık alanını geliştirecek çözümler bulmaktadır. Biyomedikal Mühendisliğinin yıllık ortalama maaşı 95 Bin 90 dolar olmaktadır.

Kimya Mühendisliği

Üretim için tasarım süreçlerini dönüşüm ve ulaşım malzemelerini kullanırlar. Yıllık ortalama maaşı 114 Bin 470 dolar olmaktadır.

İnşaat Mühendisliği

İnşaat mühendisleri dünyanın en büyük devletleri tarafından finanse edilen projelerin bazılarını tasarlayıp inşa ederler. Yıllık ortalama maaşları 93 Bin 720 dolar olmaktadır.

Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayarın fiziksel ve dijital yönlerini oluşturan, test eden ve geliştiren bilgisayar mühendislerinin yıllık ortalama maaşları 117.840 dolar olmaktadır.

Elektrik Mühendisleri

Bileşenler, cihazlar ve sistemler olmak üzere geniş yelpaze üzerinde çalışan elektrik mühendislerinin yıllık ortalama maaşı 101 Bin 600 dolar olmaktadır.

Makine Mühendisliği Teknolojisi

Makine Mühendisliği Teknolojisinde makine mühendisleri tarafından kullanılan araçlar tasarlanır ve inşa edilir. Yıllık ortalama maaşları 99 Bin 310 dolar olmaktadır.

NOT: Belirlenen ortalama maaşlar dünya genelinde büyük şirketlerde çalışan mühendislerin ortalama maaşları baz alınmıştır. Türkiye genelinde yeni ile başlamış bir mühendis 5 Bin 700 TL civarında maaş almaktadır. Tabi ki mühendis maaşları da derecesine göre farklılık göstermektedir.