Okul Müdürü Maaşları 2020 Ne Kadardır?

Okul Müdürü Maaşları 2020 Ne Kadardır?

Türkiye de ki en büyük sektör eğitim sektörüdür. Bütçede en çok Milli Eğitim Bakanlığına ayrılmaktadır. Eğitim sektöründe devlette ve özelde binlerce kişi istihdam edilmektedir. En fazla personel öğretmen kadrosunda çalışsa da okul müdürü olarak görev yapan yüzlerce kişi bulunmaktadır. 

Okul Müdürü Nasıl Olunur?

Devlette ve özel sektörde okul müdürü olmanın yolları farklıdır. Devlette okul müdürü olmak için önce üniversiteyi lisans derecesi ile bitirmeniz gerekiyor. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kadrolu öğretmen olmanız şarttır. Öğretmen olduktan sonra ise müdürlük sınavlarına girerek okul müdürü olabilirsiniz.

Okul Müdürü Maaşları Ne Kadar?

Okul müdürlerinin sorumlulukları büyük olsa da maaşları aynı ölçüde fazla değildir. Öğretmen maaşları ile müdür maaşları arasında çok düşük bir fark bulunmakta. Okul müdürü maaşları 2020 yılında ortalama 5 Bin TL dir.

Özel sektörde ise okul müdürü maaşları 5 Bin TL ile 10 Bin TL arasında değişiklik göstermektedir. Düşük maaş politikası izleyen kurumlar ise 3 Bin TL ile 5 Bin TL arasında ücret ödemesi yapacaktır.