Psikolog Maaşları 2020

Psikolog Maaşları 2020

İnsanların kendini rahat hissetmek için gittikleri ve dertlerini anlattıkları psikologlara hemen her yerde ihtiyaç duyulmaktadır. Hal böyle olunca da psikologluk mesleğine olan ilgi giderek artış göstermiştir. Psikolog olmayı düşünen ya da mezun olacak kişiler tarafından araştırılan Psikolog Maaşları konusunda sizlere bilgi vereceğiz.

Kamuda çalışmaya başlayan yeni psikolog ortalama 4 Bin 400 TL maaş alırken, deneyimli psikologlar 5 Bin 100 TL'ye kadar maaş alabilmektedir. Özel kurumda çalışan deneyimli ve uzman psikologlar ise en fazla 7 Bin TL maaş almaktadır.

Psikolog Nedir? Kime Denir?

Fransızca kökenli bir kelime olan psikolog, anlam olarak ruh bilimci anlamına gelmektedir. Bir grup insanın ya da bireyin davranışlarını, kararlarını inceleyen, psikoloji biliminin dinamiklerini inceleyerek değerlendiren kişilere psikolog adı verilmektedir. Hem özel sektörde hem de devlet kurumlarında yaygın bir şekilde iş bulabilmektedirler.

Özel Sektörde Psikolog Maaşları 2020

2020 yılında özel sektörde psikolog maaşları merak edilmektedir. Görevine yeni başlayan, mesleki tecrübesi olmayan psikologlar ortalama 2 Bin 700 TL maaş ile işe başlamaktadır. Özel firmada uzman ve tecrübeli olarak görev yapan psikologun aldığı maaş 7 Bin TL civarına tekabül etmektedir.