Reprezant Nedir? Nasıl Olunur? Maaşı Ne Kadardır?

Reprezant Nedir? Nasıl Olunur? Maaşı Ne Kadardır?

Reprezant olabilmek için bu alanda açılan okullardan eğitim alınabilmektedir. Aynı zamanda liseyi başarılı bir şekilde bitiren kişilerde firmaların yaptığı mülakattan olumlu sonuç aldığı takdirde bu iş yapılabilmektedir. Ayrıca zaman zaman çeşitli mesleklerde çalışma gösteren reprezantlık yapabilmektedir. 

Reprezant ve Tıbbi Mümessil Arasındaki Fark

Reprezant ile tıbbi mümessil arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Piyasada bu tanımların hepsi aynı mesleği işaret etmektedir. Tıbbi Mümessil ya da reprezant tıp alanında kullanılmak üzere imal edilmiş cihazların çeşitli tedavi ürünlerinin ya da ilaçların konuyla ilgili yerlere götürülerek tanıtılmasının yapımını üstlenen firma elemanıdır.

Reprezant Olmak İçin Alınan Eğitim

Reprezant olmak için Meslek Yüksekokullarında Tıbbi Mümessil ve Pazarlama bölümünden mezun olmak uygun bir tercihtir. Ayrıca üniversitelerin Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünden ön lisans mezunu olmak da mesleği yapabilmek isteyenler için çok iyi bir referans olmaktadır.

Reprezantlar Nerede Çalışır?

  • Klinik,
  • Hastaneler,
  • Sağlık Ocakları,
  • Doktor Muayenehaneleri,
  • Ecza Depoları,
  • Eczaneler.

Reprezantlar genellikle bir yerden bir yere seyahat ederler. Bunun dışında da yukarıda belirtildiği gibi kapalı yerlerde çalışırlar.

Reprezant Maaşları

Reprezantların maaşları her zaman aylık gelirlerini belirleyici tek etken değildir. Genel piyasa koşulları göz önünde bulundurulduğunda bir reprezantın yıllık ortalama geliri üzerinden aylık geliri hesaplandığında bu rakamın yaklaşık olarak 800 Dolar ile 2000 Dolar arasında değiştiğini görebiliriz.

Ortalama bir reprezantın ayda aldığı maaş 2290 TL desek yalan olmayacaktır. Fakat yukarıda bahsedildiği gibi reprezantların kazançları aldıkları maaşlarla sınırlı değildir.