Taksi Şoförü Maaşı Ne Kadardır?

Taksi Şoförü Maaşı Ne Kadardır?

Taksiciler günümüzün en önemli mesleklerinden biridir. Yoğun hayat koşuşturmadasın sebebiyle herkes bir yerlere yetişmeye çalışmakta ve ulaşım aracı olarak da taksileri tercih etmektedir. Peki, taksicilik mesleğini tercih edenler tarafından sorulan sorulardan biri olan Taksi Şoförü Maaşı Ne Kadardır? 

Taksi şoförleri maaşları konu olduğu takdirde bu maaşlar iki şekilde incelenmelidir. Öncelikle bazı taksiciler taksi sahiplerinden taksileri günlük olarak kiralayarak taksiye çıkabilmektedir. Bu taksi şoförleri günde 300 TL ile 500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu rakamlar ve yakıt masrafları ücretten düşürüldüğünde taksi şoförlerinin günlük yevmiyeleri 400 TL ile 600 TL arasında değişiklik göstermektedir.

İkinci olarak da günlük yevmiye karşılığında taksiye çıkan taksi şoförleri de bulunmaktadır. Böyle bir durumda da taksi şoförlerinin günlük kazancı 250 TL ile 400 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu yevmiyeye yakıt masrafı dahil değildir. Taksi şoförlerinin maaşları şehirlere göre de değişiklik göstermektedir. Büyük şehirlerde taksi şoförü maaşları çok daha fazla olmaktadır.

Taksi Şoförü Nasıl Olunur?

Taksici olmak düşünüldüğü kadar kolay değildir. Yani herkes hemen taksi alıp veya kiralayıp taksi şoförlüğü yapamaz. Öncelikle taksi şoförü olmak isteyen kişiler için bazı şartlar aranmaktadır. Adli sicil kaydı olan kişilerin taksi şoförü olması mümkün değildir. Taksici olmak için Taksiciler odasına kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Taksi şoförü olmak için herhangi bir psikolojik rahatsızlığa sahip olmamanız gerekiyor. Aşırı sinirliyseniz taksi şoförü olamazsınız.