Veteriner Maaşları 2020

Veteriner Maaşları 2020

Hayvan sağlığıyla ilgilenen Veteriner, hayvan sağlığıyla ilgili çok farklı hizmetler yapmaktadır. Hayvan bakımı ve kontrol merkezi veya hayvanat bahçesi gibi tesislerde görev yapmaktadırlar. Peki, veteriner ne iş yapar? Ne kadar maaş alırlar? 

Veteriner ne iş yapar?

Veterinerler, hayvan çeşidine ve yaşanılan bölgeye göre değişiklik gösteren tedavi çeşitlerinin tamamına dair bilgi sahibi olması gerekir. Sadece hayvan hastalıklarıyla ilgilenmeyen veterinerler aynı zamanda salgın hastalıklar için de hayvan sahiplerini uyarmakta görevlidir. Şayet belirli bir bölgede halk sağlığını tehlikeye düşürecek bir hayvan hastalığı konusunda bilgi vermekle yükümlüdür.

Veterinerlik İş İmkanları

Veteriner okulundan mezun olan kişiler özel ve kamu alanında çalışabilir. Özel sektörde işe alımın ilk kurallarından biri de veterinerlik deneyiminin olmasıdır. Veteriner hekimlerin hayvan bakımındaki rolü büyüktür.

Veteriner Maaşları

Veterinerlerin en çok merak ettiği sorular arasında veterinerlik maaşları yer almaktadır. Yeni açılan bir işletmede kazanacağınız para 2 Bin TL ile 10 Bin TL arasında kazanabilir. Asıl olan şey burada piyasada ne kadar tanındığı olmuştur. Serbest veteriner hekim maaşları ortalama 5 Bin TL civarında olmaktadır.