Devlette En Yüksek Maaş Veren Kurumlar Hangileridir?

Devlette En Yüksek Maaş Veren Kurumlar Hangileridir?

Devlette en yüksek maaşı çalışanlarına veren bazı kurumlar bulunmaktadır. İşte, o maaşı veren kurumlar... 

Kamu kurumu bünyesinde çalışma göstermesi için her yıl onlarca kadroya binlerce kişi alınmaktadır. Alım yapılan kadrolar farklı statülere, kariyer olanaklarına, maaş imkanlarına sahiptirler. Peki, hangi kadronun maaşı daha yüksektir?

Memurluk Nedir? Nasıl Devlet Memuru Olunur?

Kamu kurumlarında gerçekleştirilen her tür iş ve işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi amacıyla farklı görevlerde ve farklı statülerde işçi ve memur alımı yapılmaktadır. Devlet memuru olabilmek için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Mesela düz memur olabilmek için en az lise mezunu olmalı ve KPSS sınavından yeterli puanı almanız gerekiyor.

Hangi Kurumların Maaşı Daha Yüksek?

Kamu kurumuna atanan kişiler atandıkları görevlere göre farklı maaş almaktadır. Adaylar kamu kurumlarında yaptığı görevlerde aldığı maaşlar kadronun derecesine göre farklılık göstermektedir.

Genel manada kamu kurum ve kuruluşlarında maaşlar farklılık göstermektedir. En yüksek maaşı alan kişiler 2020 yılından itibaren Müfettiş, Denetçi, Kontrolör unvanlarında olmakla beraber 7000 TL ile 7500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Denetmenlerin aldığı maaş ise 6000 TL civarında olmaktadır. Bunun yanı sıra da B Grubu memurlar için de ortalama maaş tutarı 4500 TL civarındadır.

En çok maaşı veren kurumların başında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, BOTAŞ, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve PTT Yer almaktadır.