e-Nabız Sistemi Nedir? e-Nabız Kayıt Nasıl Olunur? e-Nabız'a Nasıl Giriş Yapılır?

e-Nabız Sistemi Nedir? e-Nabız Kayıt Nasıl Olunur? e-Nabız'a Nasıl Giriş Yapılır?

Kişilerin sağlık bilgilerini bireysel olarak internet tabanlı servis üzerinde ve telefon aplikasyonunda görüntüleyip yönetebilen ve kısa süre önce Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan Türkiye'de kullanılan kişisel sağlık kaydı sistemine e-Nabız adı verilir. 

e-Nabız Kayıt Nasıl Olunur?

e-Nabız sistemine e-devlet üzerinden kaydolabilirsiniz. e-Nabız sistemine giriş yapmak için TC Kimlik numaranız ve e-Nabız şifreniz gibi bilgilere ihtiyaç duyulabilir. e-devlet sitesi üzerinden kayıt yaptığınız takdirde e-Nabız'a girerek profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da aile hekiminize başvurarak e-Nabız için geçici bir şifre edinmelisiniz. e-Nabız uygulaması üzerinden en yakın hastaneyi, nöbetçi eczaneyi, vücut kitle indeksinizi, COVİD-19 Test sonucunuzu sorgulayabilirsiniz.

e-Nabız Mobil Uygulamasını Nasıl Kullanabilirim?

Daha önce e-Nabız kullanıcı hesabı oluşturmadıysanız eğer e-Devlet sitesi üzerinden kullanıcı hesabı oluşturmanız gerekiyor. Bu hesabı oluştururken kendinize özel bir e-Nabız şifresi tanımlamalı, e-Nabız Mobil uygulamasına da bu şifrenizle giriş yapmalısınız.